Torrent de Pareis

Torrent de Pareis kartDet er få steder på Mallorca som er så komplette som Torrent de Pareis. Høye fjell, en flott bukt, en vakker liten strand og den villeste kløften med opp til 300-meter høye fjellvegger. Torrent de Pareis er en attraksjon som har alt!

Kjøreturen til Sa Calobra, den lille byen helt oppimot Torrent de Pareis er verdt hele turen alene. Fra de snoende fjellveggene finnes det spektakulær utsikt til Tramuntana-fjellkjeden, og på de siste 12 kilometerne er fallhøyden samlet 800 meter ned mot kysten. Dermed ikke en tur for de som lett blir bilsyke.

Sa Calobra vej

Stedet er populært, og det kommer mange biler, busser og til og med sykler inn i løpet av dagen. Det mest idylliske tidspunktet på dagen er derfor om morgenen, så kom gjerne tidlig. Så må man også tenke på å finne en parkeringsplass ved Sa Calobra.

Torrent de Pareis strand

Fra Sa Calobra er det bare en liten gåtur (på ca. 400 meter) over til utmunningen av Torrent de Pareis. Den siste delen går gjennom en svært smal tunnell, og etter den møtes man av et imponerende syn. Et stort åpent område omringet av høye klippevegger og en sjarmerende liten steinstrand. I bukten foran stranden ligger det nesten alltid en del store og små lystbåter forankret.

Torrent de Pareis bukt

Mange velger å gå en tur inn i kløfta, og snur deretter når det blir for varmt og anstrengende. Det blir det raskt i sommermånedene. Deretter er det fantastisk å bade ved den lille steinstranden, som i seg selv er veldig spesiell med de høye klippeveggene på begge sider av stranden.

Torrent de Pareis Mallorca

Men så finnes de også de som velger å vandre gjennom Torrent de Pareis. Dette er en anstrengende tur på 6-7 km som krever det riktige utstyret og gjerne god erfaring. De med mindre erfaring kan med fordel melde seg på en veiledet tur. Med eller uten veileder starter de fleste vandringene i den bittelille byen Escorca, og går derfra mot kysten. Denne veien tar turen ca. 4-6 timer, mens man skal regne med en time ekstra i motsatt retning.

En helt annen måte å komme seg til Sa Calobra og Torrent de Pareis på er med båt fra Port de Soller. Der går det flere avganger om dagen, og den ca. 1-timer-lange seilturen er en fryd for øyet.

Torrent de Pareis kart
Både biler, busser og turbåter ankommer byen Sa Calobra til venstre på kartet. Stien over mot Torrent de Pareis er markert, og det er mulig å følge hele turen mot Escorca på kartet.