Hvor skal vi bo på Mallorca?

Om dere har bestemt dere for å bestille reise til Mallorca, har dere truffet et godt valg. Det er en fantastisk ferieøy som har alt en sommerferie bør inneholde. Men hvor skal man bo på Mallorca? Det svarer vi på her.

Mallorca er kanskje best kjent som et paradis for barnefamilier, men Mallorca er egentlig mye mer enn det i virkeligheten. Middelhavsøya kan også danne de perfekte rammene for en romantisk parferie, aktive ferier eller en langhelg i nesten-storbyen Palma de Mallorca.

Port d'Alcudia strand

Alcudia

De beste feriebyene på Mallorca for barnefamilier
Mallorcas best kjente ferieby er uten tvil Alcudia, eller Port d’Alcudia, som den egentlig heter. Alene er bare den store, flotte sandstranden med veldig lavt vann noe som gjør at Alcudia vurderes som den beste feriebyen for barnefamilier på Mallorca igjen og igjen. Alcudia har også mange tilbud spesielt til barnefamilier, som for eksempel vannparken Hidropark.

Et av de beste hotellene for barnefamilien i Alcudia er det 4-stjernede Hotel Condesa. Det ligger rett ved stranden, men har også et stort og vakkert bassengområde, inkludert et vasseområde til barna, med vannrutsjebaner og mye annet. Det finnes spesielle familieværelser, og naturligvis også muligheter for all inclusive.

En annen livlig ferieby for familier med barn er Palma Nova, som har tre store og gode strender, samt mange aktiviteter i nærheten. Skal det være litt mer gøyalt, men likevel familievennlig, så er Puerto Pollensa på nordkysten også et alternativ. Det er en pen og rolig ferieby omgitt av den vakreste natur.

Cala d'Or

Cala d’Or

Feriebyer for en romantisk parferie
Den beste feriebyen på Mallorca for par er Cala d’Or på østkysten. Cala d’Or har et utrolig sjarmerende bysentrum med hvitkalkede hus og fem helt fantastiske strender, som alle ligger i sine helt egne, vidunderlige bukter. Det 4-stjernede voksenhotellet Sentido Fido Tucan ligger veldig godt plassert med kort avstand til både den beste stranden (Cala Gran) og bysentrum, med de pene restaurantene og kafeene som følger med.

En annen idyllisk beliggenhet er havnebyen Puerto de Soller på Mallorcas vestkyst. Den hyggelige byen ligger i en stor bukt omgitt av Serra de Tramuntana, som er et av Europas vakreste fjellkjeder. I Puerto de Soller anbefaler vi det 4-stjernede Hotel Eden, som ligger sentralt og rett ved stranden.

En tredje mulighet for en romantisk parferie på Mallorca er feriebyene Portals Nous og Illetas vest på Mallorca. I dette området ligger det mange luksushoteller og gourmetrestauranter, hvor noen av sistnevnte har de berømte Michelin-stjernene.

Serra de Tramuntana

Serra de Tramuntana

De beste feriebyene for en aktiv Mallorca-ferie
Det finnes mange muligheter for en aktiv ferie på Mallorca, hvor sykling og gåturer i de fjellrike områdene på vest- og nordkysten er mest populært. På nordkysten ligger hotellet Hotel PortBlue Club Pollentia Resort & Spa, som er ideelt for dem som ønsker en aktiv ferie. I tillegg til de mange aktivitetene som finnes på selve hotellet – blant annet et stort fitness-senter, innendørssvømming og seks tennisbaner – utleies det også kvalitetssykler og diverse båttyper.

På vestkysten kan vi anbefale byen Puerto de Soller, som ligger rett ved foten av fjellkjeden Serra de Tramuntana. Dette er et perfekt utgangspunkt for sykkel- og gåturer med mulighet for å oppleve den vakre naturen på Mallorca. For syklistene er veien MA-10 den mest populære ruten i fjellene, mens den mest populære gåruten er GR221. Gåruten, som også kalles for Ruta de Pedra en Sec, er på til sammen 140 kilometer fordelt på 8 etapper.

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca

Storbyferie i Palma de Mallorca
Palma de Mallorca er desidert den største byen på Mallorca, med sine 400.000 innbyggere. Mulighetene for shopping, kultur, historie og gastronomi er mange, og det følger også med flere deilige strender i gåavstand fra bysentrum. Alt dette gjør Palma de Mallorca et opplagt mål for en mini-storbyferie.

Den gamle bydelen Cascuo Antiguo er et historisk område med smale, brosteinsbelagte gater og tradisjonelle mallorqianske bygninger. Her ligger det også mange gallerier, museer, spennende små butikker og hyggelige restauranter. Det er også i denne delen av byen den vakre katedralen La Seu og palasset La Almudaina ligger.

Det finnes mange shoppingmuligheter i Palma de Mallorca. Passeig des Born er den mest moteriktige shoppinggaten med designerbutikker som Louis Vuitton, Bvlgari og Hugo Boss. Den mest besøkte shoppinggaten er derimot Avenida Jaime III. Palma de Mallorca har også mange flotte bygårdsplasser, som for eksempel Placa Major.

I Palma de Mallorca anbefaler vi det 4-stjernede hotellet Summum Prime Boutique Hotel, som ligger midt i hjertet av bysentrum. Hotellet har luksuriøse og moderne værelser, en wellness-avdeling og takterrasse med svømmebasseng.