Porto Cristo

Porto Cristo

Porto Cristo kartFeriebyen Porto Cristo ligger på østkysten av Mallorca, ca. 10 km øst for den større byen Manacor. Avstanden til flyplassen ved Palma de Mallorca er ca. 65 km og mye av turen går på motorvei.

Den tidligere fiskerlandsbyen har utviklet seg til en livlig turistby, men en sjarmerende sådan. Byens hjerte er området med den vakre stranden og lystbåthavnen, hvor små fiskebåter ligger side om side med moderne lystbåter.

Porto Cristo havn

Målt i antall butikker, restauranter og turister har Porto Cristo overraskende få hoteller. Det beste er 4-stjernershotellet THB Felip Class som ligger like ved stranden.

Porto Cristo strand

Stranden i Porto Cristo
Porto Cristo har en av de flotteste bystrendene på Mallorca. Stranden er 350 meter lang, har fin lys sand og grunt vann. Den ligger dypt inne i en bukt som beskytter godt mot bølger. En meget barnevennlig strand.

Stranden har alle fasiliteter, blant annet solsenger, parasoller og dusjer. Like bak stranden er det restauranter, kaféer og en Burger King. Bordene helt ut til stranden har en fantastisk utsikt.

Porto Cristo restaurant

Restauranter og natteliv
Det vrimler med restauranter i Porto Cristo. De fleste ligger enten i sentrum ved stranden eller ved den langstrakte lystbåthavnen. Menyene varierer mye, men i lystbåthavnen er det ekstra fokus på fiskeretter. Prøv f.eks. fiskerestauranten Quince.

Det er ikke på grunn av nattelivet man bør komme til Porto Cristo. Om kvelden er det mange som går ut og tar en drink eller en øl, men senere på natten er det stille i byen.

Porto Cristo hotell

Severdigheder og aktiviteter
Porto Cristo gjemmer på en av Mallorca største turistattraksjoner, nemlig dragegrottene Coves del Drach. Inne i grotterne ligger Europas største underjordiske innsjø, og den kan sees på turen rundt i de imponerende grottene.

Porto Cristo glassbunn

En annen populær aktivitet i Porto Cristo er en tur med turistbåtene som seiler langs den naturskjønne kysten. Gjennom båtenes glassbunner er det mulig å få et innblikk i livet under havoverflaten. Båtene går stort sett hele tiden.

Film fra Porto Cristo

Porto Cristo kart
Kartet viser tydelig stranden og lystbåthavnen inne i den langstrakte bukten. Coves del Drach ligger i den sørvestlige utkanten av byen.