Cala sa font Celada

Cala sa font Celada

Cala sa font Celada kartCala sa font Celada er en av de vakreste naturstrendene på Mallorca, og kanskje det nærmeste vi kommer et hemmelig strandtips på Mallorca.

Stranden ligger helt isolert fra masseturismen oppe i det nordøstlige Mallorca. Nærmeste ferieby er Cala Mesquida som ligger 5-6 kilometer borte. Det krever derfor også en tur til fots på en times tid for å nå frem til stranden.

Cala sa font Celada Mallorca

Fremme på stranden er belønningen stor. Stranden ligger omgitt av en billedskjønn natur med fjell, klipper og trær. Sanden er lys og fin, mens det klare vannet har innbydende turkise nyanser. Det finnes ingen fasiliteter her så det er viktig å ta med rikelig med drikke. Ettersom det ikke er mulig å finne skygge på stranden er det også en god dé å ta med en strandparasoll.

Selv i høysesongen kan man være så heldig å få ha stranden helt for seg selv, noe som er ganske enestående for en så flott strand på Mallorca. Bildene ovenfor er tatt i juli måned midt på dagen.

Cala sa font Celada strand

Kjøreanvisning: Fra hovedveien Ma-15 kjører du først mot stranden Cala Torta og følger deretter skiltene mot Cala Mitjana. Parker enten ved Cala Mitjana eller fortsett noen hundre meter til den lille, upåaktede stranden Cala Estreta. Herfra er det en time å gå langs den flotte kysten, og turen går forbi en anden naturstand, Cala Matzoc.

Cala sa font Celada