Deia

Deià

Den idylliske fjellandsbyen Deià blir av mange kalt Mallorcas vakreste by. Omgivelsene er også ganske unike med Serra de Tramuntana-fjellkjeden i bakgrunnen, og en fantastisk utsikt over Middelhavet flere steder i byen.

Deià er preget av de sjarmerende, svingete gatene med tradisjonelle små okerfargede steinhus og små grønne hager. Det er tydelig å se på husene, galleriene og de moderne butikkene at velstanden er høyere i Deià enn i mange av de omkringliggende fjellandsbyene.

Hotelltips: Se Apollos mest populære hotell på Mallorca.

Deia Mallorca

Rikdommen skyldes det faktum at Deià er en gammel kunstnerenklave som tiltrakk seg kunstnere, forfattere og musikere så tidlig som på slutten av 1800-tallet.  Det tok av for alvor da den engelske forfatteren og poeten Robert Graves flyttet til Deià i 1932. Det bidro til å trekke flere kunstnere til byen, og etter Robert Graves’ død i 1985 ble huset hans i utkanten av Deià  innredet som et museum.

Listen over internasjonale kjendiser som har bodd eller feriert i Deià er lang. Flere av dem har bodd på luksushotellet Belmond La Residencia, inkludert prinsesse Diana, Kate Moss, Gwyneth Paltrow og Robbie Williams. Hotellet var i flere år eid av milliardæren Richard Branson.  Andre har sitt eget hus i området, ikke minst skuespillerparet Michael Douglas og Catherine  Zeta-Jones.

Deia hus

Uansett om du støter på noen kjendiser eller ikke, er Deià en fin by å spasere rundt i. Når sulten melder seg har Deià  et godt utvalg av gode restauranter. En av de absolutt beste er Restaurante Sebastián, hvor vi anbefaler å reservere bord.  Andre gode restauranter inkluderer Tapas-restauranten El Barrigon Xelini og den legendariske fiskerestauranten Patro March på Ca’s Patro March  ved Cala Deià-stranden.

Deia restaurant

Cala Deià-stranden er også opplagt å besøke. En fortryllende liten bukt med en fin steinstrand og to restauranter. Det er mulig å kjøre dit med bil, men hvorfor ikke ta de vakre stiene og trappene ned til stranden til fots? Det er en fin spasertur på ca 30 minutter, og så smaker kalde forfriskninger nede ved stranden ekstra godt.

Dala Deia

Hvis det er tid til det, gjør et stopp i Valldemossa, en annen fortryllende fjellandsby på Mallorca. Avstanden mellom de to byene er bare 11 km med bil.

Deià kart