Cala d'Or
Cala d'Or

Cala d’Or

Cala d'Or kartPå spansk betyr Cala d’Or den gyldne bukt. Det er ikke uten grunn for den populære feriebyen har fem sandstrender som ligger dybt inne i vakre klippebukter.

Cala d’Or er en av Mallorcas vakreste feriebyer uten å være direkte eksklusiv. Byggestilen er inspirert av Ibiza med fortrinnsvis lave og hvitkalkede hus. Sentrum av byen er spesielt flott med gode utendørs restauranter, spennende is-kaféer og interessante butikker. Her er det fint å tilbringe en hyggelig kveld.

Cala d'Or Marina

Cala d'Or Cala Gran

Cala Gran

Hotellene er stort sett av svært god standard, og flere av dem har utsikt over havet og/eller strendene. Et bra hotell for barnefamilier er Inturotel Esmeralda Park, som har barnebasseng, lekeplass, gratis barneklubb och gratis WiFi.

Cala Esmeralda

Cala Esmeralda

Strendene i Cala d’Or
Cala d’Or har ikke mindre enn fem flotte strender som ligger i hver sin romantiske klippebukt. Alle fem har fin og lys sand og det klareste vann med vakre turkise nyanser.

Strendene er svært langgrunne, og bølger forekommer meget sjelden. De er derfor svært barnevennlige, men i høysesongen er de meget besøkt slik at det er trangt om plassen.

Cala d'Or restaurant

Restauranter og natteliv i Cala d’Or
Det vrimler av restauranter i Cala d’Or og de fleste ligger i det hyggelige bysentrum og i marinaen. Det er mulig å få stort sett all slags mat, fra tapas til pizza og kinesisk. Brukerne på TripAdvisor har vurdert Restaurante Selani som den beste ‘ordentlige’ restauranten i Cala d’Or, og her serveres hovedsakelig spansk mat – også tapas.

Det høyest rangerte spisestedet i Cala d’Or er pussig nok en isbar! Brukerne på TripAdvisor har nemlig stemt Cala D’ice inn på førsteplass, og i 2014 ble den til og med nummer to i en landsdekkende avstemning om Spanias beste isbar!

Cala d'Or tapas restaurant

Nattelivet spenner vidt i Cala d’Or. Om kvelden dreier det meste seg om cocktail-barene i bysentrum, men Cala d’Or har mye mer å by på. Det er nemlig flere diskoteker, som for eksempel Cotton Club og det store Discoteca Farah’s med plass til 800 mennesker.

Severdigheder og aktiviteter
Fra Cala d’Or er det mange utfluktsmuligheter, og selv om det går busser er det en fordel med en leiebil. Turen kan f.eks. gå til dragegrottene som ligger i utkanten av den hyggelige havnebyen Porto Cristo. De er Mallorcas største drypsteinshuler, og inne i grottene ligger Europas største underjordiske innsjø, Llac Martel.

Es Trenc

Vil man heller til en flott naturstrand er det mange muligheter for det. Den mest opplagte er Es Trenc (bilde), som er Mallorcas mest populære strand. En annen er s’Amarador i naturparken Mondrago.

For golfere ligger golfbanen Vall d’Or Golf kun ti kilometer utenfor byen.

Se vår film fra Cala d’Or – og følg oss på Youtube

Cala d’Or kart