Es Caragol

Topp 10 strender

La oss se fakta i øynene; hvis 10 Mallorca-eksperter skulle utarbeide hver sin liste over de beste stendene på Mallorca, ville listene bli vidt forskjellige.

Mallorca har så mange strender, som alle er fantastiske på hver sin måte. Barnevennlige strender, romantiske strender, avsidesliggende naturstrender eller pulserende bystrender. Mallorca har, mer enn noen annen europeisk feriedestinasjon, strender for enhver smak.

Nedenfor ser du vår rangering av de 10 beste strendene på Mallorca.

S'Amarador

Nr. 1: S’Aramador
S’Aramador har tidligere blitt kåret til Europas beste strand i en stor europeisk avstemning. En fantastisk naturstrand som ligger i naturreservatet Cala Mondrago sørøst på Mallorca. Den store sandstranden ligger godt beskyttet i en vakker bukt, og er meget barnevennlig på grunn av sitt grunne vann.

Es Trenc

Nr. 2: Es Trenc
Det er vanskelig å komme utenom naturstranden Es Trenc, som er Mallorcas mest populære strand. En lang sandstrand med fin og lys sand og sandklitter bak stranden. Vannet har flotte turkise nyanser og får Es Trenc til å virke helt tropisk. Det er enkelte strandkaféer her, men ellers er hele området heldigvis fredet.

Es Caragol

Nr. 3: Es Caragol
Vil dere gjerne til en mindre besøkt strand, og er villig til å gå en halv times tid? Dra til Platja des Caragol nesten helt ute på Mallorcas sørligste punkt, Cap de Ses Salines. Omgivelsene er utrolig vakre og vannet er krystallklart. Det er ingen fasiliteter her, så husk mat og rikelig med drikke.

Port d'Alcudia strand

Nr. 4: Playa d’Alcudia
Playa d’Alcudia er barnefamilienes paradis. En kjempestor sandstrand med masse plass å leke på og det mest barnevennlige vannet man kan forestille seg. Det er lekeplasser på stranden, alle tenkelige vannsportsaktiviteter og mange strandrestauranter. Det er altid mange gjester her, men så er det også plass til mange.

Cala Mondrago

Nr. 5: Cala Mondrago
Stranden Cala Mondrago ligger i nasjonalparken ved samme navn. Et meget flott naturområde som innbyr til vandreturer – og en tur på den flotte stranden som ligger godt beskyttet langt inne i en klippebukt. Selve stranden har fin og lys sand, og gjestene har adgang til vanlige fasiliteter inkl. strandrestauranter. Det går en sti til S’Aramador (nummer 1 på listen) som ligger i nabobukten.

Cala sa font Celada

Nr. 6: Cala sa font Celada
Denne stranden er det nærmeste man kommer et hemmelig tips. Fra parkeringsplassen ved den lille stranden Cala Estreta er det en times gange langs kysten, men belønningen er stor. Cala sa font Celada ligger i fullstendig uberørte omgivelser, og selv i høysesongen er det mulig å ha stranden for seg selv. Det er vanskelig å tro, men bildet ovenfor er tatt på en varm og solfylt dag i juli måned.

Cala Pi

Nr. 7: Cala Pi
Cala Pi er en fredelig liten ferieby sør på Mallorca. Stranden ved samme navn ligger nesten 400 meter inne i en lang, smal klippebukt som danner flotte rammer for en lang svømmetur. Stranden har deilig lys sand og grunt vann med flotte turkise nyanser. Meget barnevennlig, men vær oppmerksom på at det er en forholdsvis bratt trapp ned til stranden.

Calo des Moro

Nr. 8: Calo d’es Moro
En flott klippebukt rammer inn naturstranden Calo d’es Moro som imponerer med sitt nesten turkise vann. Uten tvil en av de flotteste strendene på Mallorca, men det er desverre ofte for mange gjester på stranden i høysesongen. Det er ingen fasiliteter på stranden.

Porto Cristo

Nr. 9: Porto Cristo
Skal en ekte bystrand snike seg inn på denne Topp 10-listen, må det være Porto Cristo. Den fine sandstranden ligger godt beskyttet inne i en svingete bukt, og det er flott utsikt til fjellene, havnen og byen. Stranden har alle fasiliteter og er meget barnevennlig. For øvrig er stranden et godt utgangspunkt for å besøke en av Mallorcas største turistattraksjoner, Coves del Drac.

Cala Xinxell

Nr. 10: Cala Xinxell
Selv om Cala Xinxell ligger i utkanten av feriebyen Illetas, er den et ubeskrevet blad for de fleste turister. Stranden ligger i en vidunderlig bukt, som er en yndet plass for lystseilere. En hyggelig strandbar tilbyr en avslappet lounge-stemning, og det grunne vannet gjør stranden meget barnevennlig.

Øvrige strender
Mange andre strender ble vurdert ved utarbeidelsen av denne Topp 10-listen, men det ble dessverre ikke plass til deilige strender som Cala Varques, Cala Mesquida, Cala Formentor eller Mallorcas flotteste steinstrand, Cala Deia.