Mallorca marked

Markeder på Mallorca

Mallorca har hatt markeder i flere hundre år, og de er en fast del av den mallorcinske tradisjonen og kulturen. Ingen ukedag uten markeder, men varene som tilbys er ofte forskjellige fra marked til marked.

Markedene åpner typisk ved 8-9 tiden og stenger ved 13-14 tiden. For å unngå den verste trengselen er det best å komme tidlig på dagen. Til gjengjeld er det ekstra gode tilbud på særlig matvarer like før stengetid.

Hotelltips: Se Apollos mest populære hotell på Mallorca.

Mandag
Etter helgens mange markeder er mandag forholdsvis stille. Det mest interessante finner sted i Calvia vest for Palma de Mallorca. Her er det ca. 60 salgsboder med landbruksprodukter, klær, sko og mallorcinsk kunsthåndverk. På markedet i Manacor er det mange salgsboder med keramikk.

Andre markeder: Cala Millor, Caimari, Lloret de Vistalegre, Manacor, Mancor de la Vall, Montuïri.

Manchego Sineu

Manchego i Sineu

Tirsdag
Ukens første store marked finner sted i Alcudia, som har marked både tirsdag og søndag. Markedet er sentrert omkring gatene Carrer Major og Carrer Mol. Vareutvalget strekker seg fra økologiske matvarer til lokalt kunsthåndverk, og dessuten er Alcudias marked spesielt kjent for sine lærvarer. Den flotte historiske byen er fra før av meget populær og blir fylt godt opp på markedsdager. Kom tidlig.

Andre markeder: Arta (bl.a. kunsthåndverk), Can Pastilla, Porto Colom, Santa Margalida, Campanet, Llubi.

Onsdag
Onsdagens mest berømte marked finner sted i byen Sineu, som ligger omtrent midt på Mallorca. Markedet har vært avholdt i mer enn 700 år og byr på et stort mangfold av forskjellige varer som frukt, grønnsaker, friske krydderurter, egenprodusert vin, klær og kunsthåndverk. På det spesielle dyremarkedet handles det hester, esler, griser, geiter, høns og ender. Kom tidlig mens det er god plass på markedsplassen – ut på formiddagen blir det godt fylt opp i Sineus hyggelige markedsgater.

Andre markeder: Puerto Pollensa, Capdepera, Santanyi, Andratx, Llucmajor, Petra, Colonia Sant Jordi.

Ensaimada

Ensaimada

Torsdag
Torsdagen byr på Mallorcas største utendørs marked, nemlig markedet i Inca. Markedet tilbyr naturligvis frisk frukt, grønnsaker, utsøkte vine og mallorcinske spesialiteter. I tillegg er det mange salgsboder med håndlagde lærvarer, vesker, kurver, klær og sko.

Andre markeder: Ariany, Campos, Sant Llorenc, Ses Salines, Sant Joan, S’Illot.

Fredag
Fredag er en litt mer stille markedsdag. Markedet i Son Ferrera sørvest på Mallorca er et besøk verdt. Her selges det primært matvarer som frukt, grønnsaker og mallorcinske pølser. I den østlige delen av Mallorca er det marked i sentrum av Son Servera.

Andre markeder: Sa Cabaneta, Maria de la Salut, Algaida, Llucmajor, Binissalem, Ca’n Picafort.

Sóller marked

Marked i Sóller

Lørdag
Lørdag er en stor markedsdag på Mallorca. På vestkysten er det marked i Sóller, hvor det handles med kjøtt, fisk, grønnsaker, frukt og mange flotte blomster. Mange steder spilles det musikk, og markedet i den flotte historiske byen er absolutt verdt et besøk.

I Palma de Mallorca og Campos er det store loppemarkeder på lørdagene. Her selges alt mellom himmel og jord, som f.eks. brukte bøker, møbler, klær, porselen og kunst.

Andre markeder: Bunyola, Esporles, Santanyi, Búger, Costitx, Alaró, Porto Colom, Santa Ponsa.

Søndag
Søndag er det marked i Pollensas historiske bydel hvor det er mulig å finne spennende spesialiteter som f.eks. lokale oster, mallorcinske pølser, oliven, olivenolje og mange lokale viner. Noe helt spesielt er det store utvalget av marmelader (opp til 40 forskjellige). Mange av produktene er økologiske.

Andre markeder: Alcudia, Llucmajor, Felanitx, Muro, Valldemossa, Santa Maria del Cami, Porto Cristo.