Puerto de Sóller

Puerto de Sóller

Puerto de SóllerDen flotte feriebyen Puerto de Sóller ligger på vestsiden av Mallorca, 32 km nord for hovedstaden Palma de Mallorca. Avstanden til den internasjonale flyplassen er 34 km og turen tar ca. 40 minutter i bil. Turen kan enten tas via den vakre veien over fjellene eller gjennom tunnelen (mot betaling).

Puerto de Sóller ligger ved foten av fjellkjeden Serra de Tramuntana. Byen ble opprinnelig anlagt som havneby for den idylliske fjelllandsbyen Sóller, som ligger noen kilometer inne i landet. Den beskyttede bukten ble med tiden populær blant handelskipene, og Puerto de Sóller har vært en viktig havneby for regionen helt siden 1300-tallet.

Det er et godt utvalg av hoteller i Puerto de Sóller. Det 4-stjerners Hotel Eden Soller har en perfekt beliggenhet nær sentrum, stranden og havnen. Det er mulighet for havutsikt, også fra det herlige bassengområdet.

Port de Sóller

Byen har en del butikker, men det er mest turistbutikker og mini-markeder. Om lørdagen holdes det populære markedet i fjellandsbyen Sóller, og bare turen dit i de gamle sporvognene er alene verdt besøket.

Stranden i Puerto de Sóller
Puerto de Sóller har to strender som ligger godt beskyttet dybt inne i bukten.

Puerto de Sóller strand

Platja des Través

Hovedstranden Platja des Través ligger sentralt plassert like til venstre for den store lystbåthavnen. En stor del av stranden er dekket av fin sand, og i dette området leies det ut solsenger og parasoller. Denne stranden er den mest barnevennlige av de to.

Den andre stranden heter Platja d’en Repic, og den ligger i den sørligste delen av bukten. Det er en ganske smal sandstrand med mange steiner i vannkanten. Risikoen for bølger er litt større ved denne stranden.

Platja d’en Repic

Platja d’en Repic

Restauranter og natteliv
Der er et stort utvalg av restauranter i Puerto de Sóller. De fleste ligger bak strendene og tilbyr i tillegg til deilig mat også en suveren utsikt over bukten. Det er flere fiskerestauranter, hvorav Kingfisher Restaurant er den mest populære. De som har lyst på tapas bør overveie El Sabor, mens kanskje særlig det yngre publikum vil elske chill-out stemningen på Randemar. Det er likevel mange andre muligheter for mat fra alle verdenshjørner.

Puerto de Sóller by

Nattelivet byr på mange deilige steder for en drink eller cocktail. Mange av disse ligger også langs strandpromenaden, og det er et flott sted å være om kvelden. Noen steder er det musikk, andre steder er det sport på storskjermene, mens det andre steder igjen er mer rolig. Ønsker man å danse senere på kvelden er Altamar Discoteca stedet å besøke.

Puerto de Sóller havn

Severdigheder og aktiviteter
Den historiske jernbanen Ferrocarril de Sóller, som siden  1912 har forbundet Puerto de Sóller med Palma de Mallorca, er en av byens største turistattraksjoner. Den 27,3 km lange turen går gjennom et fantisk flott landskap med olivenlunder, gamle tunneler og spektakulære fjell.

Fra havnen er det mulig å delta i et vell av arrangerte båtturer, fra hyggelige seilturer langs kysten til dypvannsfisking med spesialutstyr. Det er også mulig å leie sin egen sejibåt, motorbåt eller katamaran.

Se vår film fra Puerto de Sóller – og følg oss på Youtube

Puerto de Sóller kart