Puerto Pollensa strand

Puerto Pollensa

Puerto Pollensa kartFeriebyen Puerto Pollensa ligger på nordkysten av Mallorca, omtrent 10 km nordvest for Port d’Alcudia. Avstanden fra flyplassen er omtrent 70km, og turen tar en times tid med bil.

Puerto Pollensa er et litt mindre og roligere alternativ til det nærliggende Port d’Alcudia. Byen er pen og velholdt, og hotellene er generelt av god standard. Det er flere hyggelige plasser der, en stor lystbåthavn, mange flotte strender og en lang, bilfri promenade.

En hotellanbefaling er 4-stjerners Puerto Azul Suite Hotel, som ligger nært både sentrum og strand, og får svært gode anmeldelser fra sine gjester.

Puerto Pollensa fjell

Strandene
Hovedstranden i Puerto Pollensa ligger sør for byens store lystbåthavn. Den langstrakte stranden er bred og har finkornet, lys sand. Vannet er lavt og vanligvis rolig, så stranden er veldig trygg for barn. Det er mange seksjoner med solsenger og parasoller, og på gaten rett bak stranden er det mange mini-supermarkeder og fastfood restauranter.

Puerto Pollensa lekeplats

Nord for havnen er det flere mindre strandseksjoner, de fleste med solsenger og parasoller. Bak disse barnevennlige sandstrendene er det en flot promenade med et stort utvalg av restauranter, kafeer og barer.

På hovestranden tilbys det mange former for vannsport, og det er mulighet for å forskjellige båtturer fra havnen – også på egen hånd.

Puerto Pollensa

Restauranter og natteliv
Puerto Pollensa har et godt og varieret utvalg av restauranter og kafeer. Hvis man forholder seg til brukernes vurdering på TripAdvisor, så ligger de beste restaurantene i området bak havnen, inkludert Terrae, som topper listen. Promenaden nord for havnen tilbyr også mange restauranter, og det samme gjelder det hyggelige torget, Placa de Miguel.

Puerto Pollensa restaurant

På kvelden er byen full av liv, og det er mange hyggelige kafeer og barer med rolig musik der. For de aller fleste blir det ikke til mer enn en drink eller to, men det er mulig å komme seg på nattklubb/diskotek.

Puerto Pollensa kirke

Severdigheter og aktiviteter
Det er gode muligheter for å ta noen spennende turer når man bor i Puerto Pollensa.

Formentor-halvøyen, som ligger rett nordøst for byen, tilbyr en rekke spennende muligheter. Ute på spissen ligger Cap de Formentor, som er Mallorcas nordligste punkt. Utsikten herfra er enestående, og det er mulig å kjøpe kaffe, kaker m.m. i kafeen. Har man lyst til å prøve en annen strand, så er Cala Formentor en av Mallorcas flotteste strender.

Cap de Formentor

Cap de Formentor

Det opprinnelige Pollensa ligger 5 km inne i landet. Denne gamle byen er velholdt, og utrolig hyggelig å vandre rundt i. Hver søndag er det et stort marked på Placa Mayor, og det tiltrekker seg mange folk. I juli og august avholdes Pollensas internasjonale festival for klassisk musik, og den er kjent for å ha gode navn på programmet.

Hvis man har lyst på en mer aktiv ferie, så er den nordlige delen av Mallorca det beste området å sykle rundt i. Der er det er mange kilometer med god sykkelsti, og Tramuntana-fjellene er en utfordring for selv de mest veltrente syklister.

Puerto Pollensa film (kan ses i HD)

Puerto Pollensa kart