Cala Millor

Cala Millor

Cala Millor kartMallorcas østkyst skjuler mange spennende og svært forskjellige feriesteder. Den største er Cala Millor, som ligger mellom Cala Bona og Sa Coma på nordøstkysten.

Cala Millor er en klassisk ferieby med store og familievennlige hoteller, restauranter, turistbutikker, aktiviteter for hele familien, og ikke minst en stor og flott sandstrand. Shopping foregår hovedsakelig i den fine gågaten Carrer Cristòfol Colom, som er en av de lengste handlegatene på Mallorca.

Cala Millor shopping

Den familieeide hotellkjeden Hipotels har spesialisert seg på Cala Millor og har ikke mindre enn 11 hoteller på feriestedet. For eksempel 4-stjerners Hipotels Mercedes Aparthotel, som er et nydelig familiehotell.

Avstanden fra Palma de Mallorca flyplass til Cala Millor er 71 km og turen tar omtrent en time med bil.

Cala Millor strand
På katalansk betyr Cala Millor «den bedre bukten», og navnet passer godt på bukten med den lange vakre sandstranden. Stranden har fin lys sand, grunt vann og er dermed barnevennlig.

Cala Millor strand

Barn i alle aldre kan utfordre seg selv med mange vannsportsaktiviteter som jetski, bananbåter, brettseiling og paraseiling. Det er til og med et dykkersenter nær stranden.

Bak stranden går en bred strandpromenade med furutrær og palmer. Langs strandpromenaden finner du mange kaféer og restauranter.

Cala Millor promenade

Restauranter og natteliv
Cala Millor har et stort utvalg av restauranter og kaféer som serverer både spansk og internasjonal mat. Den best rangerte på Tripadvisor er Café Mint, som får gode anmeldelser for både mat og drikke. Hvis du vil at det skal gå fort er det også både McDonald’s og Burger King i byen.

Nattelivet byr på et godt utvalg av barer, og det er også mulig å danse til den lyse morgen på det store diskoteket Palace Q.

Castell de la Punta de n’Amer

Severdigheter og aktiviteter
Området rundt Cala Millor er rikt på opplevelser. Den største naturopplevelsen er Punta de n’Amer-halvøya, hvor det er et opplagt valg å gå ut til det historiske vakttårnet Castell de la Punta de n’Amer. Det er mulig å komme seg opp i tårnet, og etterpå frister kalde forfriskninger i restauranten på stedet. Begge bygningene sees på bildet ovenfor.

Natur er det også i Safari Zoo noen få kilometer unna. Her kan gjestene se alle eksotiske dyr på savannen fra sin egen bil eller parkens safaribuss. En god opplevelse for barnefamilier.

Safari Zoo

En mer kulturell opplevelse er den nærliggende byen Son Servera. En tradisjonell mallorcinsk by som livner til på fredager da det er marked. Litt lenger unna ligger ennå mer spennende byer som Artà og Capdepera. Sistnevnte er kjent for sin imponerende festning Castell de Capdepera.

Cala Millor turbåt

I selve Cala Millor er det flere store lekeplasser med bl.a. trampoliner, elektriske mini-gokarter og vanlige gokarter. Fra moloen nord i byen går det ulike turbåter, noe som er en fin opplevelse for hele familien.

Vores video fra Sa Coma

Cala Millor kart
Cala Millors lange strand sees midt på bildet. I nord er det en usynlig grense mot Cala Bona, mens Sa Coma ligger sør for Punta de n’Amer-halvøya, som sees i nedre høyre hjørne av kartet. Nederst til venstre sees Safari Zoo.