Alcudia gamle by

Gamle Alcudia

Alcudia gamle by kartAlcudia, som ligger på nordkysten av Mallorca, er en av de eldste og best bevarte byene på Mallorca. Byen må ikke forveksles med den populære feriebyen Port d’Alcudia, som opprinnelig ble grunnlagt som havneby for Alcudia.

Den viktigste delen av Alcudias historie starter i år 123 f. Kr. da Mallorca ble erobret av romerne. På grunn av den strategisk gode beliggenheten ble byen grunnlagt i Pollentia i år 70 f. Kr. Byen besto i flere hundre år, men gikk med tiden til grunne. Noen av ruinene kan fortsatt sees like sør for Alcudia, og ennå mer kan sees på Museu monografic de Pollentia.

Alcudia bymur

Senere opsto byen Alcudia på stort sett samme sted, og i år 1362 ble Kong Jaume II ferdig med å bygge bymuren rundt Alcudia. Den 1,5 km lange bymuren med sine 26 tårn skulle beskytte Alcudias borgere mot pirater og vandaler. Store deler av den imponerende bymuren, samt byportene Porta de Mallorca og Porta del Moll, er restaureret og eksisterer fortsatt. Det er mulig å gå på deler av muren, og herfra kan man nyte utsikten over byens flotte hus.

Alcudia bymure

Innenfor bymurene er det en sann labyrint av smale smug og små, hyggelige torg. Blant de pene og godt bevarte husene skjuler det seg mange små restauranter, kaféer og butikker. Butikkene er generelt langt mer interessante enn typiske turistbutikker, så her kan det kan fort gå med 1-2 timer til shopping.

Alcudia gamle bydel

Byens midtpunkt er torget Placa de la Constitució. Her er det flere utendørs restauranter, og byens handlegater springer ut herfra. Tirsdag og søndag er det marked i Alcudia, og det tiltrekker turister fra hele øya. Så i juli og august anbefales det å komme tidlig på formiddagen.

Alcudia gamle bydel restaurant

Besøkende med bil finner parkeringsplasser flere steder rundt om i byen. For eksempel i den sørvestlige delen av byen, hvor det er bra å parkere. Her er man like ved Museu monografic de Pollentia, den katolske kirken og ruinene fra Pollentia.

Alcudia gamle by restaurant

Se vår film fra det gamle Alcudia – og følg oss på Youtube

Gamle Alcudia kart
De fleste av gamle Alcudias historiske severdigheter ligger innenfor bymurene.