Mallorca restaurant

De beste restaurantene på Mallorca

Mallorca er kjent for sin vakre natur, flotte strender og sitt behagelige middelhavsklima. De fleste besøkende vet det kanskje ikke i, men Mallorca byr også på kulinariske opplevelser i særklasse. Hele åtte restauranter kan pryde seg med Michelin-stjerner, og mange flere restauranter er like ved å bli med i den berømte matguiden.

De beste restaurantene er godt spredt over hele øya, fra storbyen Palma de Mallorca til et idyllisk slottshotell midt i det uberørte Mallorcinian-landskapet. Prisene varierer også, men ligger på et noe lavere nivå enn i Nord-Europa. Husk å bestille et bord i god tid for det er rift om plassene på disse topprestaurantene.

Zaranda restaurant
Takk til @zarandarest for at dele dette bildet fra Zaranda.

Nr. 1 Zarandawebsite
Zaranda er flaggskipet blant Mallorcas gourmetrestauranter, og den eneste med to Michelin-stjerner. Restauranten ligger utrolig idyllisk til i et historisk renessanseslott, som også fungerer som et luksushotell. Her forbereder Fernando Pérez Arellano sine kreative retter, inspirert  av Middelhavet og Nord-Afrika. Han hadde tidligere en Michelin-restaurant i Madrid før han flyttet restauranten sin til Mallorca  den lille byen Es Capdellá, 25 km vest for Palma de Mallorca.

Marc Fosh
Takk til @marcfosh for at dele dette bildet fra Marc Fosh.

Nr. 2 Marc Foshwebsite
Den engelske stjernekokken Marc Fosh åpnet sin restaurant i 2009 i det eksklusive hotellet Convent de la Missió. Hotellet ligger i gamlebyen i Palma de Mallorca, og ble bygget på 1600-tallet for å utdanne misjonærer. Maten er inspirert av middelhavskjøkkenet og tilberedt på høyt internasjonalt nivå.

Voro Mallorca
Takk til @vorobyparkhyatt for at dele dette bildet fra VORO.

Nr. 3 VOROwebsite
Restaurant VORO åpnet i 2019 i 5-stjerners hotellet Park Hyatt Mallorca, som ligger i byen Canyamel. Året etter ble kjøkkensjef Álvaro Salazar og VORO tildelt en Michelin-stjerne for det han selv kaller «en reise, et univers som overgår grenser, men aldri glemmer Middelhavet». Det er mulighet for enten en 11 eller 15 retters meny, og vinkartet er svært omfattende.

Kairiku
Takk til @kairiku_restaurant for at dele dette bildet fra Kairiku.

Nr. 4 Kairikuwebsite
Kairiku i byen Campos er den beste japanske restauranten på Mallorca. Den ligger i en tidligere vinkjeller under 5-stjerners hotellet Hotel Sa Creu Nova Petit Palais. På Kairiku er det kokken som bestemmer menyen (sushi m.m.). Den drives etter det japanske konseptet «omakase» som betyr «Jeg overlater det til deg». Det er bare plass til 10 personer som alle sitter sammen ved et stort bord.

Nr. 5 Andreu Genestra Restaurantwebsite
Restauranten Andreu Genestra er en ekte mallorcinsk perle i Capdepera på nordøstkysten. Kjøkkensjefen er selv fra Mallorca, og maten er inspirert av det tradisjonelle mallorcinske kjøkken med mye fisk, sjømat og lokale grønnsaker. I tillegg kommer et av øyas mest omfattende vinkart. Det er mulig å velge mellom 5, 8 eller 10 retter.

Daica
Takk til @daicarestaurant for at dele dette bildet fra Kairiku.

Nr. 6 DaiCawebsite
Det er høyst overraskende at en liten by som Llubi midt på Mallorca kan tilby en så stor kulinarisk opplevelse som DaiCa. De to eierne kommer fra henholdsvis Mallorca og Catalonia, og det er også herfra inspirasjonen til maten er hentet. Maten er på et høyt nivå og med et sterkt estetisk uttrykk!  Det er mulig å overnatte i et av de tre små og koselige rommene.

Nr. 7 Es Fumwebsite
Es Fum (røyken) ligger sør-vest på Mallorca i byen Costa d’en Blanes.  Restauranten er en del av  luksushotellet St. Regis Mardavall,og det går fint hånd i hånd med den luksus kjøkkensjefen Miguel Navarro presenterer på Es Fum. Det er mulig å velge mellom to gourmetmenyer på henholdsvis 6 og 8 retter.

Maca de Castro
Takk til @maca_de_castro for at dele dette bildet fra Maca de Castro.

Nr. 8 Maca de Castrowebsite
Maca de Castro er den eneste Michelin-restauranten på Mallorca med en kvinnelig kjøkkensjef. Hun har blant annet gått i lære på den legendariske Michelin-restauranten  El Bulli, og har hatt en av de ettertraktede stjernene siden 2012. En 11-retters gourmetmeny er tilgjengelig, og varierer fra dag til dag, avhengig av de ferske ingrediensene  som er å få tak i. Maca de Castro ligger i feriebyen Port d’Alcudia.

Adrian Quetglas
Takk til @adrianquetglas for at dele dette bildet fra Adriàn Quetglas.

Nr. 9 Adriàn Quetglaswebsite
Palma de Mallorcas andre Michelin-restaurant heter Adriàn Quetglas, som også er navnet på kjøkkensjefen. Han jobbet i flere år på Marc Fosh (nummer to på denne listen) før han åpnet en spansk restaurant i Moskva i 2005. I 2015 vendte han tilbake til Mallorca og fikk den ettertraktede stjernen året etter. Hans femretters meny endres ukentlig, og det er også en femretters lunsjmeny. Kjøkkenet er internasjonalt krydret med et snev av Middelhavet.

Nr. 10 Es Racó d’es Teixwebsite
Ekteparet Josef Sauerschell og Leonor Payeras åpnet restauranten Es Racó d’es Teix i Leonors vakre hjemby, Deia, i 1986. Året etter fikk Es Racó d’es Teix sin første Michelin-stjerne og har hatt den siden. Den romantiske restauranten serverer middelhavsmat av høy kvalitet, som lokale grønnsaker og lam fra Tramuntana-fjellene. Fra terrassen er det fin utsikt over landskapet, meget idyllisk.