Cala Mayor ferieby

Cala Mayor

Cala Mayor kartCala Mayor er for de som vil kombinere strandliv med ekte storbyferie. Palma de Mallorca ligger nemlig kun fem kilometer borte, og her frister shopping, tapasrestauranter, historie og kulturliv.

Feriebyen var en av de første på Mallorca, men har blitt renovert opp gjennom årene. Det gjelder særlig området rundt stranden, hvor både strand og hoteller nå fremstår moderne. Flere av hotellene er kun for voksne, mens strandhotellet Nixe Palace byr på 5-stjerners luksus.

Cala Mayor Mallorca

Stranden i Cala Mayor
Stranden i Cala Mayor er uten tvil byens midtpunkt. Det er her på den flotte stranden at ferielivet leves, og det leves godt på denne livlige bystranden.

Fin lys sand dekker den 200 meter lange stranden. Vannet er langgrunt og har flotte turkise nyanser. Det er sjelden bølger av betydning, men stranden overvåkes uansett av en livredder. Stranden har alle forventede fasiliteter som solsenger, parasoller, dusjer og toaletter.

Cala Mayor strand

Det er et par restauranter like bak stranden, og rett foran stranden ligger et lite supermarked med mye kjølig drikke, is og andre fristelser til strandturen.

Restauranter og natteliv
Cala Mayor har mange restauranter som serverer mat fra all verdens kjøkkener og i alle prisklasser. De fleste ligger i området bak stranden, men det er aldri langt til en restaurant i Cala Mayor.

Restauranten Il Paradiso ligger høyt hevet over byen og har en helt enestående utsikt. Maten er fremragende, og er helt berettiget i den dyre prisklassen. Et opplagt sted for en uforglemmelig romantisk kveld. Husk å reservere bord!

Cala Mayor restaurant

Helt anderledes er fiskerestauranten La Parada del Mar. Som på et lite fiskemarked velger gjestene selv sin fisk og skalldyr, og betaler i henhold til varenes kilopris. Deretter føres gjestene til bordet sitt, og maten serveres etter hvert som den er ferdig. Restauranten har fått flotte omtaler av gjestene.

Det er en del barer i Cala Mayor, hvor det er mulig å nyte en drink i løpet av kvelden. Vil man ha litt mer liv er veien kort til barer, diskoteker og nattklubber i Palma de Mallorca.

Cala Mayor by

Severdigheter og aktiviteter
Cala Mayors største attraksjon er Joan Miró museet, hvor det er utstilt mer enn 5000 kunstverker laget av ham og andre kunstnere. Billedkunstneren Joan Miró bodde på Mallorca fra 1956 og til sin død i 1983. Det er hans hjem og atelier i Cala Mayor som ved hjelp av flere berømte arkitekter er omdannet til museum.

Joan Miró museum Mallorca

En annen severdighet åpnet etter mange års planlegging dørene i mai 2017. Her ble det nemlig mulig å besøke den spanske kongefamiliens sommerresidens, Marivent Palasset. Det er palassets flotte hager med skulpturer og fontener som nå er åpne året rundt, og inngangen er til og med gratis.

La Seu

De som nyter en ferie i Cala Mayor bør naturligvis ikke snyte seg selv for en tur til øyas hovedstad, Palma de Mallorca. En populær storby med fremragende shoppingmuligheter og restauranter. Husk å besøke den gamle bydelen og den imponerende katedralen La Seu.

Se vår film fra Cala Mayor – og følg oss på Youtube

Cala Mayor kart