Joan Miró museet

Joan Miró museet

Cala Mayor kartDen berømte billedkunstneren Joan Miró ble født i Barcelona i 1893. Allerede som barn var han dyktig til å tegne, og ville gjerne bli kunstner, men efter farens ønske valgte han gymnaset og senere en jobb som bokholder. Han fungerte imidlertid overhodet ikke i denne jobben og sluttet efter et par år.

Samtidig med jobben som bokholder hadde han tatt noen kurs på et kunstakademi, og fra 1912-1915 fikk han en egentlig utdannelse på Francisco Galis kunstskole. Etterpå skjøt karrieren hans hurtig fart, og med tiden har hans surrealistiske malerier og abstrakte skulpturer høstet stor internasjonal anerkjennelse.

Joan Miró skulptur

Joan Mirós mor var fra Mallorca, og han giftet seg også med en kvinne fra Mallorca. Han ferierte derfor flere gange på øya og følte seg meget inspirert av lyset der. I 1956, i en alder af 63 år, flyttet han derfor til Cala Mayor på Mallorca, hvor han fikk bygget huset Son Abrines.

Joan Miró malerier skulptur

Han bodde og arbeidet i Cala Mayor til sin død i 1983. Før han døde etablerte han og hans kone stiftelsen Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca. Via stiftelsen donerte de huset, verkstedene og flere tusen kunstverk til myndighetene i Palma de Mallorca.

Joan Miró studio

I 1992 åpnet Joan Miró museet i en spennende ny bygning som er tegnet av den spanske arkitekten Rafael Moneo. I forlengelsen av denne bygningen ligger Joan Mirós første verksted Son Boter og det nyere verkstedet Taller Sert. I de flotte hagene står flere av hans store skulpturer. I tillegg til verker av Joan Miró er det også skiftende utstillinger av andre talentfulle kunstnere.

Joan Miró museum Mallorca

Kunstelskere og kunstinteresserte må ikke snyte seg selv for et besøk på museet. Tiden flyr av sted på dette kreative stedet, og det er mulig å ta en pause på kaféen i hagen. I museumsbutikken er det mulig å kjøpe en Joan Miró souvenir med hjem.

Joan Miró cafe

Joan Miró museet har åpent hele året, men er stengt hver mandag. Se mer på museets nettsted.

Joan Miró museet kart