Illetas strand

Illetas

Illetas kartDen forholdsvis stille feriebyen Illetas, også kalt Illetes, ligger 10 kilometer sørvest for hovedstaden Palma de Mallorca.

Sammen med nabobyene Bendinat, Cas Catala og Portal Nous er Illetas et av de mest eksklusive områdene som Mallorca har å by på.

Hotellene er overveiende av høy standard og de fleste har fire eller fem stjerner. Antall restauranter og butikker er ikke overveldende, men det ligger noen langs den svingete hovedgaten Passeo de los Illetas, samt i byens lille sentrum. Her er det også et supermarked.

Playa Illetas

Platja d’Illetas

Strender i Illetas
Den største og mest sentrale stranden i Illetas heter Platja d’Illetas. Stranden er ca. 200 meter lang og ligger flott plassert i en bukt som er omkranset av hoteller og store trær. Den er barnevennlig og har alle nødvendige fasiliteter, blant annet også 3-4 restauranter.

Litt sør for hovedstranden ligger den mindre Cala Comptessa. En meget hyggelig strand som også har en liten kafé.

Cala Comptessa

Cala Comptessa

Ytterligere et par minutters gange mot sør ligger Cala Xinxell. Den 100 meter lange stranden ligger på en liten halvøy med helt enestående omgivelser. Mange mindre lystyachter og seilskbåter ligger ofte for anker i den turkisfargede sjøen i bukten.

Cala Comptessa restaurant

Restauranter og natteliv
I selve Illetas er utvalget av restauranter ikke imponerende, men det ligger noen spredt rundt omkring i området. I tillegg kommer naturligvis hotellenes restauranter. I nabobyen Portals Nous er tilbudet av restauranter bedre, og det samme gjelder i hovedstaden Palma de Mallorca.

Illetas restaurant

Nattelivet er meget stille i Illetas. Til gjengjeld er nabobyen Portals Nous kjent for sine flotte og eksklusive nattklubber, og ellers er det bare å hoppe i en taxi og kjøre til Palma de Mallorca. Her er det barer, diskoteker og nattklubber for en enhver smak.

Severdigheder og aktiviteter
Illetas ligger godt plassert i forhold til severdigheter og aktiviteter. Litt mot sørvest ligger Marineland, hvor det bl.a. er forskellige show med delfiner, sjøløver og papegøyer. Litt lengre mot sørvest (ved Magaluf) ligger Western Water Park (bilde), som er en av Mallorcas beste vannparker.

Western Water Park

I nærliggende Cala Major ligger museet Fundacio Pilar i Joan Miró. I Cala Major ligger også Mariventpalasset, hvor den spanske kongefamilien ofte ferierer. Deler av palasset vil muligens bli åpnet for offentligheten i 2016.

Illetas kart