Cala Ratjada

Cala Ratjada

Cala Ratjada kartCala Ratjada var opprinnelig en fiskerby få kilometer fra Mallorcas østligste punkt, fyrtårnet i Cala Ratjada. I motsetning til mange andre mallorcinske kystbyer er Cala Ratjada fortsatt en viktig fiskerby.

Byen har likevel gennem mange år stille og rolig utviklet seg til en flott turistby, faktisk en av de flotteste på Mallorca. I mange år var byen særlig besøkt av tyske, østerrikske og franske turister, men de senere årene har også skandinaver fått øynene opp for Cala Ratjadas fristelser.

Havneområdet er meget attraktivt med store palmer, kaféer og restauranter. Herfra kan man gå langs kyststien ned til stranden Son Moll, og eventuelt ta en stopp på en av restaurantene langs stien. Bybildet er preget av restauranter, kaféer og mange forskjellige butikker, ikke bare de vanlige turistbutikkene. Lørdag formiddag avholdes det lokale markedet på byens store torg.

I den opprinnelige delen av Cala Ratjada er det overraskende få store hoteller, men ved stranden Son Moll ligger f.eks. Son Moll Sentits Hotel & Spa med utsikt over stranden/havet, perfekt for par!

Cala Ratjada strand

Strendene i Cala Ratjada
Mange av Mallorcas feriebyer er bygget opp omkring stranden, men i Cala Ratjada er det havnen som historisk sett har utgjort sentrum.

Deilige strender er det ingen mangel på i Cala Ratjada. I byens sørlige del ligger hovedstranden Son Moll. En stor og barnevennlig sandstrand med alle fasiliteter.

Son Moll

I den nordvestlige utkanten av byen ligger Cala Agulla. En 500 meter lang naturstand som har utsikt til skog og fjell. En familievennlig strand med alle fasiliteter, inkl. strandkaféer og vannsportsaktiviteter.

Litt vest for Cala Ratjada, men likevel i gåavstand, ligger den lille badestranden Cala Gat. Beliggenheten i den vakre lille bukten gjør den kun 40 meter lange sandstranden utrolig populær, så kom tidlig.

Cala Ratjada restauranter

Restauranter og natteliv
Den beste restauranten i Cala Ratjada er uten tvil Es Coll d’Os. Restauranten har vært trofast mot sine røtter, og serverer den dag i dag tradisjonell mat i meget rolige og rustikke omgivelser. Grønnsakene og lammekjøttet kommer fra restaurantens egen økologiske produksjon, mens fisken er fanget lokalt.

Cala Ratjada by

Det er mange gode restauranter i byen, og variasjonen er stor. Mama Pizza serverer lekker italiensk mat, mens Royal med utsikt over havnen er en av byens beste fiskerestauranter.

Cala Ratjada har et livlig natteliv med mange barer, diskoteker og nattklubber. Coconar17 er en fantastisk lounge- og cocktailbar som ikke bare er for de helt unge. Andre gode steder er baren Angels og diskoteket Keops.

Cala Ratjada torg

Severdigheter og aktiviteter
Cala Agulla er fremfor alt omgitt av vakker natur. På begge sider av byen er det skogsområder, en fin spasertur gjennom den østlige skogen fører ut til fyrtårnet i Cala Ratjada.

Cala Agulla

Flott natur er det også på to av Mallorcas beste golfbaner, som ligger i nærheten. Det dreier seg om Capdepera Golf og Canyamel Golf.

Fra havnen blir det arrangert forskjellige båtturer, og det er også mulig å leie en båt og seile en tur på egen hånd. Det går også en ferge fra Cala Ratjada til naboøya Menorca.

Se vår film fra Cala Ratjada – og følg oss på Youtube

Cala Ratjada kart