• Es Caragol

  • Es Caragol

  • Es Caragol

Es Caragol

Es Caragol kartStranden Es Caragol, eller Platja des Caragol, er en utrolig flott naturstrand på sørkysten av Mallorca. Bilen parkeres ved fyrtårnet i Ses Salines og så starter vandreturen på halvannen kilometer på en lettere ujevn sti. Vandreturen tar omkring en halv time og kan være en varm fornøyelse i den skarpe solen.

Til gjengjeld er belønningen enorm når man kommer frem til stranden! En 500 meter lang og flott sandstrand med klitter i bakre del av stranden. Vannet er bokstavelig talt krystallklart, har flotte turkise nyanser og er også ganske grunt. Tankene leder unngåelig hen til mer eksotiske strender i Karibien eller Hawaii.

Es Caragol strand

Ute i vannet ligger som regel en del lystyachter for anker og nyter det maleriske landskapet.

Es Caragols plassering gjør at den aldri er overfylt. Til gjengjeld er det ingen fasiliteter på stranden. Hverken solsenger eller toaletter, og heller ikke muligheter for å kjøpe mat og drikke. Det er derfor vigtig å ta med rigelig med drikke til en varm dag, ikke minst for turen til og fra stranden.

Es Caragol Mallorca

Det er en flott tur, så husk kameraet. Det hvite fyrtårnets kontrast mot den blå himmelen er første opplagte motiv, og seinere de små tårnene av stablet stein. Men selvsagt er stranden med det flotte vannet hovedmotivet.

Es Caragol kart