• Sa Coma

  • Sa Coma restaurant

  • Sa Coma strand

  • Sa Coma glassbunn

  • Sa Coma sykkelutleie

  • Sa Coma

Sa Coma

Sa Coma kartSa Coma er en familievennlig ferieby på østkysten av Mallorca. Fra flyplassen i Palma de Mallorca er det 65 km på god vei, og turen tar litt under en time med bil.

Anlegget begynte å ta form gjennom 80-tallet, da den vakre handlegaten Avinguda de les Savines ble anlagt med høye palmer på begge sider. Sammen med den vakre strandpromenaden utgjør handlegaten i dag hjertet av Sa Coma, spesielt i den nordlige delen av byen. Her ligger det også et veldig stort Carrefour supermarked.

Sa Coma by

Sa Coma er ikke så godt kjent blant norske turister som nabobyen Cala Millor, men familier som ønsker en avslappet ferie i fine omgivelser kan trygt velge Sa Coma. Hotellene er generelt store og av god kvalitet, for eksempel det meget populære THB Sa Coma Platja som ligger rett ved stranden.

Sa Coma Mallorca

Stranden i Sa Coma
Sa Coma har en fin strand, som er nesten 800 meter lang. Den hvite, finkornede sanden og det forholdsvis grunne vannet gjør stranden svært barnevennlig. På dager med vind fra øst kan bølgene imidlertid bli ganske sterke, så mar bør passe på.

Stranden har alle typer fasiliteter, inkludert et bredt spekter av vannsportsaktiviteter og volleyballbaner. Like bak stranden er det et godt utvalg av strandrestauranter og kaféer.

Sa Coma restauranter

Restauranter og natteliv
De fleste ferierende i Sa Coma spiser på hotellene sine, hvor mange bor med all inclusive. Ellers kan du spise på byens 20-30 kafeer og restauranter, hovedsakelig rettet mot familier. Det er ikke dedikerte gourmetrestauranter i Sa Coma.

Om kvelden summer byen av liv, men mot midnatt blir det stille. De som har lyst på litt mer natteliv kan bare ta en taxi til Cala Millor, hvor det er flere barer og et par diskoteker.

Castell de la Punta de n’Amer

Attraksjoner og aktiviteter
For de aktive er det gode muligheter i Sa Coma. Familien kan utfordre hverandre i minigolf, tennis eller kanskje til og med strandvolleyball.

Like nord for byen frister halvøya Punta de n’Amer med sin fantastiske natur. Her er det mulig å gå opp og nyte utsikten i det gamle vakttårnet Castell de la Punta de n’Amer og kanskje etterpå nyte en kald drink på den tilhørende kaféen. Til fots tar turen til vakttårnet 30-40 minutter, men det er også mulig å utforske halvøya på leide sykler eller hester.

Safari Zoo Mallorca

I byens vestlige utkant ligger den store dyreparken Safari Zoo, som er delt inn i et savanneområde og en zoologisk hage. Det er en fin opplevelse for barnefamilier, og turen gjennom savannen kan tas i bil eller safaribuss.

Vores video fra Sa Coma

Kart over Sa Coma
Sør for Sa Coma sees den mindre og eldre byen S’Illiot. Cala Millor ligger mot nord på den andre siden av halvøya Punta de n’Amer. De to byene er forbundet med et turisttog.