Portals Nous

Portals Nous

Portals Nous kartPortals Nous er en avslappet liten ferieby som ligger ca. 10 km. sørvest for Palma de Mallorca. Den er en av Mallorcas mest eksklusive feriebyer, og det er ikke uvanlig å komme hit i en Ferrari eller en overdimensjonert lystyacht.

Det er særlig ved marinaen Puerto Portals, og i området like ved, at det ekstravagante kommer til uttrykk. Her selges designerklær fra de kjente motehusene, restaurantene er blant Mallorcas beste, og nattklubbenes dress code er ‘dress to impress’.

Det er ikke så mange hoteller i Portals Nous, men de er til gjengjeld vanligvis av høy standard. Det beste er det relativt nye femstjerners Portals Hills Boutique Hotel som ligger med utsikt over marinaen. Et gjennomført flott og luksuriøst hotell.

Portals Nous Flanigan

Strendene i Portals Nous
Hovedstranden Platja de Portals Nous ligger like øst for marinaen.

Stranden har fin og lys sand og helt klart vann. Vannet er normalt rolig fordi havnen og den lille øya foran stranden gir god beskyttelse mot bølger. Stranden har alle vanlige fasiliteter. Det er også mulig å spille beachvolley, og ved marinaen er kan man leie f.eks. windsurfingudstyr, havkajakker og jetski.

Portals Nous strand

Den hyggelige strandbaren Roxy’s tilbyr forfriskninger og smørbrød. Ennå bedre blir det likevel i hver ende av stranden hvor det er to fantastiske kaféer med lounge stemning.

Restauranter og natteliv
Portals Nous byr på noen av Mallorcas beste restauranter, ikke minst Tristan, som i flere år på rad er blitt tildelt en Michelin-stjerne. Skal det være like ekstravagant ligger Tristan Bistro like ved siden av.

Portals Nous Tristan

Restaurant Tristan

Det er også flere andre gode (og relativt dyre) restauranter i Portals Nous. En av dem er Flanigan, som er best kjent for sin steak og lækre tapas. En annen er Tahini, som serverer ytterst delikat sushi. Alle de nevnte restaurantene ligger like inntil marinaen Puerto Portals.

Nattelivet i Portals Nous er også i en klasse for seg selv. Noen av de mest populære stedene er Ocean Club, Ritzi Lounge Bar og Cappuccino Portals. Her underholder DJ’er hele natten og det er sjanse for å treffe på noen internasjonale kjendiser. Prisnivået er tilsvarende høyt.

Portals Nous restaurant

Severdigheter og aktiviteter
Portals Nous har en særdeles god beliggenhet når det gjelder aktiviteter og attraksjoner.

Bare en liten spasertur borte ligger det populære Marineland som frister med bl.a. delfin- og sjøløveshow. Vann er det også i massevis i Western Water Park, hvor hele familien kan måle krefter med vannrutsjebaner i alle størrelser. Her får hele familien en dag til å gå fort.

Marineland

Storbyatmosfære, shopping og kultur er heller ikke langt borte. Det er bare ca. 10 km inn til hovedstaden Palma de Mallorca. Her kan man shoppe på La Rambla, spise god og autentisk tapas i sidegatene, og så er den imponerende katedralen La Seu et av Mallorcas kulturelle høydepunkter.

Kart over Portals Nous
Kartet viser tydelig den store marinaen Puerto Portals og stranden ved siden av. Oppe i kartets venstre hjørne ligger Costa d’en Blanes som primært består av ferieleiligheter i luksusklassen. Øst for Portals Nous ligger Bendinat som også er et pent ferieområde.