Magaluf

Magaluf

Magaluf kartMagaluf ligger i den sørvestlige delen av Mallorca, omtrent 12 km fra hovedstaden Palma de Mallorca.

Magaluf er mest av alt kjent som den ultimate festbyen på Mallorca. Ingen andre steder på Mallorca er nattelivet så livlig som i Magaluf. Det når ikke Ibiza’s høyder, men er sammen med steder som Playa del Ingles, Faliraki og Kos blant de livligste feriedestinasjonene i Europa.

Det er primært engengelskmenn som valfarter til Magaluf, men også mange unge fra Skandinavia reiser dit. Magaluf har derfor også mange hoteller målrettet mot unge. Et av de mest populære er det fargerike Sol House, som ligger i gåavstand til barene, diskotekene og stranden.

Magaluf bar

Det er imidlertid bare i sommermånedene de unge snur byen på hodet. Resten av året er Magaluf en relativt avslappet ferieby, og det er faktisk en overvekt av eldre britiske turister der i vinterhalvåret.

Stranden i Magaluf
Magaluf har en deilig 900 meter lang og bred sandstrand med det offisielle navnet Platja de Magaluf. Her møtes de unge om formiddagen og bygger langsomt opp til neste fest. I løpet av ettermiddagen samles ungdommene på de mange barene langs den flotte strandpromenaden. Her er det altid timestilbud på øl og drinker, og det er populært!

Magaluf strand

De som er tøffe nok kan vise seg frem i de mange vannsportsaktivitetene. Stranden i Magaluf har alt; jetski, bananbåt, ringos, vannski, paraseiling – you name it, they’ve got it!

Magaluf vannsport

Restauranter og natteliv
Det er utallige restauranter i Magaluf. De aller fleste serverer enkle retter til en billig penge, og mange henvender seg menymessig mest til det britiske publikum.

Med sine mer enn 100 barer, diskoteker og nattklubber er Magaluf kjent som den ultimate festbyen på Mallorca. Den største natklubben heter BCM Planet Dance og den besøkes jevnlig av internasjonale topp-DJ’er. Andre populære nattklubber er Boomerang, den legendariske Bananas Disco og hotellet Mallorca Rocks, hvor det ofte er utendørs konserter og store dance-events.

Magaluf Katmandu

Severdigheder og aktiviteter
Ungdommene i Magaluf er kanskje forholdsvis likeglade, men Magaluf er mer enn bare drinker, fest og farger. I og omkring byen ligger det flere store attraksjoner, blant annet kjempevannlandet Western Water Park og Mallorcas største show, Pirates Adventure, med akrobatikk og dans.

Hvert år avholdes Mallorcas største musikkfestival i utkanten av Magaluf. Dette er en 3-dager lang festival som også tiltrekker seg noen internasjonalt anerkjente musikere. Les mer på siden vår om arrangementer på Mallorca.

Magaluf kart