Mallorca Santa Ponsa

Santa Ponsa

Santa Ponsa kartFeriebyen Santa Ponsa ligger 20 km vest for Mallorcas hovedstad, Palma de Mallorca. Fra lufthavnen er det 30 km hit, dvs. en biltur på litt under en halvtime.

På tross av sin størrelse er livet i Santa Ponsa behagelig og avslappet. Den vakre stranden er nok den største grunnen til at Santa Ponsa er så populær blant familier. Det finnes mange butikker, restauranter og innkjøpsmuligheter, så du kommer ikke til å mangle noe. Hotellene ligger spredt over hele byen, men det ligger naturligvis mange ved stranden.

Hotelltips: Se Apollos mest populære hotell på Mallorca.

Santa Ponsa strand

Stranden i Santa Ponsa
Santa Ponsa har en lang og bred sandstrand, hvor det er god plass å boltre seg på. Grunt vann kombinert med rolig vann bidrar til å gjøre stranden veldig barnevennlig.

De høye pinjetrærne og palmene bakerst på stranden gir behagelig skygge i de varme middagstimene. Bak stranden løper en bred strandpromenade, og her ligger det flere restauranter, turistbutikker, mini-markeder m.m.

Santa Ponsa

Stranden er mye besøkt i høysesongen, men stranden blir aldri overfylt. De som kommer til stranden i bil kan parkere på en gratis parkeringsplass og i gatene bak stranden. Det ligger også et par små andre strender i Santa Ponsa, ikke minst Calo d’en Pellicer, som ligger mellom hovedstranden og havnen.

Santa Ponsa Mallorca

Restauranter og natteliv
Det er over 100 restauranter og caféer i Santa Ponsa. Med så mange spisesteder er variasjonen naturligvis stor, og det er mulig å finne mat fra alle verdensdeler.

Nattelivet er forholdsvis rolig, men det er gode muligheter for en paraply-drink utover kvelden, og Santa Ponsa byr også på et enkelt diskotek.

Santa Ponsa butikker

Severdigheter og aktiviteter
Santa Ponsa ligger ideelt til for å utforske idylliske landsbyer som Sóller, Valldemossa og Deià. Dette er naturligvis enklest å ta seg hit med en leiebil, som enten kan leies hjemmefra eller på stedet.

Flere av Mallorcas største aktiviteter ligger i nærheten av Santa Ponsa. Det gjelder f.eks. vannparken Western Water Park, Marineland med delfinshow og Mallorcas største show Pirates Adventure med dans og akrobatikk.

Marineland delfinshow

De golfinteresserte er i sitt rette element i Santa Ponsa. Det er flere golfklubber i nærheten, hvorav Golf Santa Ponsa ligger i byens utkant, kun 1 km fra stranden! Litt lengre unna ligger Club de Golf de Poniente.

Santa Ponsa film

Santa Ponsa kart