Es Trenc

Es Trenc

Es Trenc kart

Mallorcas mest populære strand, Es Trenc, er en to kilometer lang naturstrand, som ikke er ødelagt av utsikten til høye hoteller, restauranter og barer. Slik vil det heldigvis også være i fremtiden, siden Es Trenc nå ligger i en nasjonalpark.

Es Trenc er dekket av den fineste sand, og har sanddyner bakerst på stranden, slik vi kjenner det fra flere hjemlige strender. Vannet er krystallklart, og har flotte turkise nyanser. Det svært lave vannet gjør stranden svært velegnet for barn.

Hotelltips: Se Apollos mest populære hotell på Mallorca.

Es Trenc

Selvom det er en naturstrand, er der mange seksjoner med solsenger og parasoller, samt dusjer og toaletter. I høysesongen overvåker en del livreddere stranden, men kun i de områdene hvor det finnes flest strandgjester. Langs stranden ligger det også noen få restauranter litt tilbaketrukket fra stranden, så de ikke forstyrrer bildet av naturstranden.

Es Trenc strand

I vannet ligger det lystbåter, seilskip og katamaraner i alle størrelser. De vugger stille og rolig i bølgene, og det finnes sjeldent bråkende speedbåter eller jetski. Det er nemlig forbudt å leie ut disse på Es Trenc.

Es Trenc jetski

Det er flere seksjoner for naturister på Es Trenc, og det er den mest besøkte naturiststranden på Mallorca. De som ønsker å være mer uforstyrret kan i stedet besøke nabostrenden mot sør, Es Peregons. Her er badetøy sjeldent.

Es Trenc restaurant

Stranden er svært populær, men som regel finner man en god plass. Når det er sagt, er det best å unngå helgene i juli/august. Man kan parkere mot et gebyr på en av parkeringsplassene som man kommer til når man følger skiltene mot Es Trenc.

Se vår film fra Es Trenc – og følg oss på Youtube

Es Trenc kart
Es Trenc ligger midt i uberørt natur. Nord for stranden ligger den lille kystbyen Ses Covetes, mens feriebyen Colonia Sant Jordi ligger et godt stykke mot sør. Trekkes kartet lengre ned mot sørøst dukket det flere flotte naturstrender opp, blant annet Es Caragol.