Palma de Mallorca

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca er ikke bare hovedstad for Mallorca, men for hele øygruppen Balearerne, som bl.a. også omfatter Menorca og Ibiza. Byens navn springer ut fra Palmaria Palmensis, som eroberen Quintus Caecilius Metellus døpte byen for mer enn 2000 år siden. Senere fikk byen navnet Palma, som stadig er det offisielle navnet på katalansk.

Med sine 400.000 innbyggere er ikke Palma de Mallorca noen desidert storby, men til en oval weekend har byen mer enn rikelig å by på. Mulighetene for shopping, kultur, historie og gastronomi er mange, og hvis man trenger en pause fra bylivet, ligger stranden C’an Pere Antoni like ved sentrum. I gåavstand fra sentrum ligger også den enda flottere og mer barnevennlige stranden Ciutat Jardi.

Med Apollo kan du bo på Melia Palma Marina, som har et herlig bassengområde med utsikt mot marinaen. I hotellets spa kan du trene i treningsrommet og nyte innendørsbassenget og jacuzzien.

Passeig des Born

Shopperne kommer til sin fulle rett i Palma de Mallorca. I løpet av de seinere årene har Passeig des Born (bildet ovenfor) blomstret opp som byens mest fasjonable handlegate med designerbutikker som Louis Vuitton, Bvlgari og Hugo Boss. Andre gode shoppinggater er Avenida de Jaime III og de mange hyggelige smugene rundt Placa Major. Her kan de fotballinteresserte finne bl.a. offisielle Real Madrid- og FC Barcelona-butikker, men det er spennende spesialbutikker for enhver smak i de smale gatene.

Tapas

Gastronomisk er Palma de Mallorca også helt på topp. Byens beste restaurant er Marc Fosh, som har hatt en Michelin-stjerne i flere år. Byens andre Michelin-restaurant er Adrián Quetglas. Det er også mange andre topprestauranter som serverer mat fra alle verdenshjørner. Etterpå kan det anbefales å nyte en drink på cocktailbaren LAB, som ikke har noen egentlig drinksmeny, men i stedet lager den perfekte drinken etter gjestenes smakspreferenser.

La Seu

Palma de Mallorcas største turistattraksjon er den romersk-katolske katedralen La Seu (bildet ovenfor), som ligger i den historiske bydelen. La Seu er på alle måter en imponerende bygning, og innvendig er katedralen restaurert av selveste Gaudi. Like ved siden av katedralen ligger palasset La Almudaina, som den spanske kongefamilien de siste årene har brukt til mottakelser m.m. Palasset er delvis innredet som museum.

Den historiske bydelen skjuler også mange andre perler. Gå en tur på den flotte gaten Can Veri eller dra på shopping i den livlige gaten Sant Miguel. Atmosfæren på Placa Major (bilde) bør også oppleves, mens Placa de Cort byr på byens flotte rådhus og et 600 år gammelt oliventre. Trenger man litt mer luft, er det muligheter for deilige spaserturer langs den store havnen i Palma de Mallorca.

Placa Major

I byens sørvestlige utkant ligger to andre store attraksjoner, nemlig Castell de Bellver og Joan Miró-museet. Begge er enkle å komme til med den røde hop-on, hop-off turistbussen, som også er kjent fra mange andre storbyer. Joan Miró bodde på Mallorca de siste tjue årene av sitt liv, og i tillegg til et flott museum er det også adgang til verkstedene hans.

Se vår Palma de Mallorca video – og følg vår Youtube kanal

Kart over Palma de Mallorca
I midten av kartet sees Placa Major, som flere handlegater har sitt utspring fra. Den historiske bydelen og katedralen Le Seu ligger på høyre side av havnen. Nede i kartets høyre hjørne sees stranden C’an Pere Antoni.