S'Amarador

S’Amarador

S'Amarador kartS’Amarador er en vidunderlig og uspolert naturstrand som ligger i naturparken Cala Mondrago på sørøstkysten av Mallorca. Stranden er omgitt av høye trær og lave klipper.

Den flotte stranden er 145 meter lang og ganske bred. Hele stranden er dekket av finkornet lys sand og det krystalklare vannet er grunt. Ettersom stranden ligger dypt inne i en bukt er vannet normalt også helt rolig – altså alt i alt perfekt for barnefamilier.

S'Amarador Mallorca

Det er ikke mange fasiliteter, men det er mulig å leie solsenger og parasoller på en mindre del av stranden, og det er også en liten strandbar der. Har man lyst til å spise på restaurant er det flere å velge blant på nabostranden Cala Mondrago som ligger 300-400 meter borte.

Der er meget stille på stranden, blant annet fordi det ikke tilbys noen støyende vannsportsaktiviteter der. Bukten er til gjengjeld perfekt for en svømmetur, og gode svømmere kan ta turen over til nabostranden. Det er også gode forhold for snorkling, spesielt langs klippene.

S'Amarador strand

Mange lystbåter ligger ofte for anker i bukten. De nyter også den vakre og rolige bukten, bader litt og spiser kanskje litt mat på en av restaurantene på nabostranden Cala Mondrago.

I 2008 ble S’Amarador kåret til Europas beste strand av nettstedet onbeach.com. Ganske imponerende ettersom ikke mindre enn 3.000 strender deltok i konkurransen!

Dronevideo fra Mondragobukten

S’Amarador kart