Cala Bona

Cala Bona

Cala Bona kartCala Bona er en mellomstor ferieby på den deilige østkysten av Mallorca. Mot sør har byen vokst sammen med Cala Millor, og det gir enda flere muligheter for Cala Bonas feriegjester.

Som mange andre feriebyer på Mallorca var Cala Bona opprinnelig en liten fiskerby, men i dag er byens flotte havn fylt av turistseilbåter og yachter. Handlegaten i byen er også flott, og den relativt nybygde promenaden langs strendene og kysten glitrer i sollyset. Langs promenaden finnes det palmer, utsiktspunkter og restauranter.

Den mallorcanske hotellkjeden Protur har fire hoteller på Cala Bona. En av dem er vakre Protur Atalaya Apartamentos, som får veldig bra anmeldelser fra sine gjester.

Cala Bona havn

Cala Bona strand
Cala Bona har tre strender, hvor hver av dem er beskyttet av små moloer og bølgebrytere. De to sørligste strendene er de beste, og her er det mulig å leie solsenger og parasoller.

Strendene er for det meste dekket med finkornet sann, men det finnes litt grus enkelte steder, og i vannet finnes det områder med flate klipper og steiner. Andre områder har sandbunn, og her er det trygt og gøy for barna å bade.

Det finnes ingen vannsportsaktiviteter ved stranden, men ved havnen finnes det en dykkerskole og mulighet for å leie båter til dagsturer.

Cala Bona strand

Cala Bona hotel

Restauranter og natteliv
Det finnes et bra utvalg av restauranter og kafeer i Cala Bona, og de fleste ligger nærme havnen og promenaden. Maten er variert, og enkelte restauranter serverer primært fra det spanske kjøkken, men det finnes også flere pizzeriaer og til og med en gresk restaurant.

Nattelivet er forholdsvis stille, men det er veldig kort vei til et svært aktivt natteliv i Cala Millor.

Castell de la Punta de n’Amer

Severdigheter og attraksjoner
Cala Bona byr på flere spennende opplevelser i nærområdet. En god naturopplevelse er halvøya Punta de n’Amer mellom Cala Millor og Sa Coma. Gå en tur ut til vakttårnet Castell de la Punta de n’Amer og spis eventuelt en frokost på restauranten ved siden av. Det er også mulig å leie hester og ri en tur langs den vakre naturen på halvøya.

Massevis av dyr finnes det også på Safari Zoo noen kilometer sørvest for Cala Bona. Her er det mulig å se savannens eksotiske dyr fra din egen bil eller med parkens safaribuss. Etter turen på savannen finnes det en nydelig zoologisk hage, hvor familien kan gå rundt og eventuelt nyte litt mat eller en is.

Safari Zoo

Noen kilometer vest for Cala Bona byr Son Servera på en kulturell opplevelse. En typisk mallorcansk by som våkner til liv på fredagene, hvor markedene avholdes. Større og mer spennende er kanskje byene Arta og Capdepera, men de ligger også litt lengre unna.

Se vår video fra Cala Bona – og følg vår Youtube kanal

Cala Bona kart
Kortet viser tydelig, at strendene er godt beskyttet av moloer og bølgebrytere. Mot sør ligger Cala Millor, og lengre mot sør kommer halvøya Punta de n’Amer og feriebyen Sa Coma.