Port d'Alcudia strand
Alcudia

Port d’Alcudia

Port d'Alcudia kartFeriebyen Port d’Alcudia ligger på nordkysten av Mallorca. Det er øyens mest populære ferieby, og er uten tvil barnefamilienes paradis.

Utvalget av hoteller, restauranter og butikker er stort. I tillegg til de mange turistbutikkene er det også mange skikkelige butikker der, som for eksempel klesbutikker, sportsbutikker og skobutikker. Mange av dem ligger i nærheten av lystbåthavnen i den nordøstligste delen av byen.

Et av de mest populære hotellene i Port d’Alcudia er Hotel Condesa, som ligger rett ved stranden. Med bl.a. barneklubb, barnebasseng og mange aktiviteter, er hotellet perfekt for barnefamilier. Det er gratis WiFi på hele hotellet.

Port d'Alcudia

Stranden i Alcudia
Den lange og brede sandstranden er det største aktiv i Port d’Alcudia. Den ligger inne i den 10km lange bukten, og er på sitt bredeste over 100 meter bred.

Sanden er lys og finkornet, helt uten steiner, men det er spesielt vannet som gjør stranden til noe spesielt. Vannstanden er nemlig så utrolig lav, at selv mindre barn kan plaske rundt flere meter ut i vannet. Samtidig er stranden godt beskyttet mot bølger, spesielt i den nordlige enden oppe ved havnen.

Port d'Alcudia strand

Flere steder på stranden er det mulig å leie pedalbåter, som hele familien kan hygge seg med. Større barn og voksne kan prøve seg på vannscooter, vannski, bananbåt eller til og med parasailing.

Restauranter og natteliv
Det vrimler med restauranter i Port d’Alcudia. Restaurantene serverer mat fra alle verdenshjørner, alt fra pizza eller kinesisk mat til tradisjonell spansk mat. Felles for de fleste restaurantene er at de er rettet mot barnefamilier. Flere av de beste restaurantene ligger i havneområdet, for eksempel Como en Casa og Club Restaurant Bellavista.

Alcudia shopping

Det er også mange barer i Port d’Alcudia. Om dagen er det mest liv i barene ved stranden, mens det på kvelden er mest liv ved havneområdet. Barene har åpent til langt ut på natten, og skal det danses, så er det mulig på Bananas Disco Complex eller på det populære Menta Disco.

Severdigheter og aktiviteter
Det gamle Alcudia ligger bare noen få kilometer fra feriebyen Port d’Alcudia, og er en av Mallorcas største turistattraksjoner. Byen ble grunnlagt for mer enn 2000 år siden, og er Mallorcas eldste og best bevarte by. Bak de imponerende bymurene, 26 vakttårn og mange flotte porter, ligger det mange restauranter og spennende små butikker i de små og smale gatene.

Hidropark Alcudia

I utkanten av Port d’Alcudia ligger HidroPark, som er det tredjestørste badelandet på Mallorca. HidroPark er perfekt for familier med små og mellomstore barn. De kan slå seg løs i de mange vanskliene, vannborgene, lekeplassene og på en liten bane med små elbiler.

Se vår film fra Port d’Alcudia – og følg oss på Youtube

Port d’Alcudia kart